Kreu i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Rusisë, Sergei Lavrov, dhe Presidenti i Rajonit Autonom Kurd të Irakut, Massoud Barzani, diskutuan çështjet e bashkëpunimit tregtaro-ekonomik dhe kulturoro-humanitar, njoftuan sot në Ministrinë e Jashtme të Rusisë.

0Gjatë diskutimit të situatës në Lindjen e Mesme dhe Irak, Sergei Lavrov theksoi domosdoshmërinë e zgjidhjes paqësore të problemeve të brendshme të Irakut, gjë në të cilën, sipas fjalëve të Ministrit, një rol të madh duhet të luajë lideri kurd.