Komanda e ushtrisë amerikane planifikon që pas vitit 2014 të lërë në Afganistan deri në 12 mijë ushtarakë, njoftoi Ministri i Mbrojtjes i Gjermanisë Thomas de Maiziere, duke u referuar tek fjalët e Kreut të Pentagonit Leon Panetta.

0Siç u bë e ditur më parë, deri në vitin 2014 Shtetet e Bashkuara të Amerikës planifikojnë të tërheqin shumicën e trupave të veta nga Afganistani. Tani Uashingtoni dhe Kabuli po diskutojnë numrin e trupave amerikane që do të mbeten atje pas vitit 2014.