Sistemi i bashkuar ndërkombëtar i vëzhgimit prej 12 observatorësh do të ndihmojë për llogaritjen dhe parandalimin e sulmeve të asteroidëve dhe kometave, mendon Zëvendësdrejtori për shkencën i Observatorit kryesor astronomik Pulkovo, Aleksandër Devjatkin.

0Në të njëjtën kohë Zëvendëspresidenti i Bashkimit astronomo-gjeodezik të Rusisë, Sergei Smirnov, u propozoi kompanive të mëdha botërore të marrin në patronazh çdo lloj asteroidi të marrë nën vëzhgim për t'u përgatitur në kohë për takimin e Tokës me objektet kozmike.