Komplekset raketore “Patriot” u dislokuan në Turqi për të mbrojtur radarin amerikan të sistemit të mbrojtjes kundërajrore, të vendosur atje në rast të shpërthimit të konfliktit me Iranin, dhe jo për t'iu kundërvënë kërcënimeve nga Siria, deklaruan disa zyrtarë dhe ekspertë për të përjavshmen amerikane Defence News.

Më 15 shkurt 6 komplekse “Patriot" u vunë në dezhurn luftarak në Turqi.