Rusia është e gatshme të bashkëpunojë me Brazilin në të gjitha fushat, duke përfshirë edhe atë tekniko-ushtarake, deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse Dimitri Medvediev në një intervistë për kompaninë televizive më të madhe të Brazilit "Globo", kur u pyetën në lidhje me interesimin e ushtarakëve brazilianë për sistemet ruse të mbrojtjes kundërajrore.

"Ne do të mendojnë se si mund t'i ndihmojmë partnerët tanë, aq më tepër se ne jemi ndër lojtarët kryesorë në tregun e armëve - armët tona janë moderne dhe konkurruese", - tha Medvediev.

Kryeministri theksoi se Rusia është e gatshme të ndajë eksperiencën e saj edhe për sa i përket teknologjisë së prodhimit të armëve, por në kushte reciprokisht të leverdisshme për të dyja palët.