Qeveria e Moskës dhe Shoqata moskovite e Muzeve dhe Ekspozitave “Manezh” do të prezantojnë më 7 mars të vitit 2013 në Qendrën ekspozuese muzeale "Punëtori dhe Kolkoziania" ekspozitën me temë "Dita Ndërkombëtare e Gruas. Feminizmi: nga avangardi deri në ditët tona", kushtuar 100 vjetorit të Ditës Ndërkombëtare të Gruas.

Galeria fotografike

Projekti përfshin periudhën nga avangardi rus dhe lindja e feminizmit perëndimor deri tek arti i artistëve kontemporanë rusë dhe perëndimorë.

0Ekspozita është organizuar me pjesëmarrjen e muzeve dhe qendrave kulturore kryesore të Rusisë: Galerisë Shtetërore Tretiakov, Muzeut të Historisë Bashkëkohore të Rusisë dhe shumë të tjerë.