Ministria e Jashtme ruse ka hapur një llogari zyrtare në Facebook, njoftoi Departamenti i Informacionit dhe Shtypit i dikasterit diplomatik. Në faqen e hapur të enjten http://facebook.com/MIDRussia ministria planifikon të publikojë informacionin mbi politikën e jashtme ruse, materiale arkivore për historinë e ministrisë dhe informacione në ndihmë të bashkatdhetarëve.

Ministria e Punëve të Jashtme ruse shpreson se "llogaria në Facebook do të bëhet një platformë me popullaritet e komunikimit interaktiv", dhe tërheq vëmendjen ndaj faktit se pikërisht kjo llogari është burimi zyrtar i Ministrisë së Punëve Jashtme ruse në Facebook.