Kreu i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kinës, Yan Czechi, pritet të mbërrijë në Rusi për të diskutuar, ndër të tjera, edhe çështjen e përgatitjes së vizitës së Presidentit të Kinës, Xi Jinping, në Moskë.

"Më 20-22 shkurt Ministri i Jashtëm i Kinës, Yan Czechi, do të vijë me një vizitë zyrtare në Rusi. Planifikohet të zhvillohen bisedimet e tij me Ministrin e Jashtëm të Rusisë, Sergei Lavrov", - thuhet në një deklaratë të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Rusisë.

0Ndër çështjet kyçe të axhendës së vizitës së tij janë bashkëveprimi i Rusisë dhe Kinës në çështjet ndërkombëtare, shkëmbimi i pikëpamjeve në lidhje me problemet më të mprehta e të ngutshme globale dhe rajonale, përfshirë këtu situatën në Gadishullin Korean dhe në rajonet e Lindjes së Mesme dhe Afrikës së Veriut.