Misioni i vëzhguesve të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) mendon se në zgjedhjet presidenciale të mbajtuara në prag në Armeni nuk u garantua plotësisht parimi i konkurrencës midis kandidatëve.

Në të njëjtën kohë vëzhguesit e Qendrës eksperte ndërkombëtare për sistemet zgjedhore pranuan faktin që zgjedhjet ishin të ligjshme dhe u zhvilluan në përputhje me normat e demokracisë, pavarësisht ekzistencës së një sërë mangësive.

0Sipas rezultateve të zgjedhjeve të mbajtura ditën e hënë në Armeni, President i vendit u rizgjodh Kreu aktual i Republikës Serzh Sargsyan, për të cilin votuan më shumë se 58% e votuesve.