Për shkak të kësaj kompanisë zvicerane i është dashur të tërheqë disa prej produkteve të veta nga dyqanet në Itali dhe Spanjë. Sipas informacionit të kompanisë radiotelevizive BBC, edhe prodhuesi më i madh në botë i produkteve ushqimore rezultoi i përfshirë në skandalin ushqimor në vendet e BE-së.

Pak kohë më parë mishi i kalit u gjet në një sërë produktesh gjysmë të gatshme në tregun europian.