Një njësi prej katër anijesh të mëdha të desantit të Flotës ushtarake ruse të Detit të Zi do të mbërrijë në një kohë të afërt në Detin Mesdhe për kryerjen e shërbimit luftarak, njofton të martën Zyra e shërbimit për shtyp dhe informacionit e Ministrisë së Mbrojtjes të Rusisë.

0Aktualisht në Detin Mesdhe ndodhet një luftanije e Forcave Ushtarake Detare (FUD) të Rusisë - fregata "Smetlivij" (russ. «Сметливый») e Flotës së Detit të Zi si dhe disa anije mbështetëse.