Gjeologët rusë zbuluan në Jakutia (Siberi) një vendburim të ri të madh ari. Sipas parashikimeve të shkencëtarëve, rezervat e tij përbëjnë rreth 200 ton ar.

0Gjatë punimeve eksploruese gjeologëve u ngjalli një interes të veçantë Mali Rudnaja (russ. «Гора Рудная»), i cili ka mbetur i pastudiuar që nga fillimi i viteve 2000. Pas përcaktimit të përmbajtjes së arit dhe parametrave të trupave xeherorë gjeologët arritën në përfundimin se objekti meriton vëmendje dhe studime të mëtejshme. Pas 3 vitesh vendburimi do të nxirret për shitje në treg.