Ministria ruse e Shëndetësisë miratoi një rregullore të re për kontrollin mjekësor të fëmijëve, sipas të cilës në vitin 2013 nxënësit mbi 10 vjeç do të kontrollohen çdo vit për duhanpirje, shkruan të hënën gazeta "Izvestia" (russ. "Известия" ), duke cituar një burim në ministri.

Analiza e monoksidit të karbonit në ajrin që thithin dhe analiza përcaktuese e nivelit të karboksihemoglobinës në gjak do të përfshihen në listën e procedurave të detyrueshme të ekzaminimit të përgjithshëm mjekësor vjetor të fëmijëve.