Moska vazhdon të këmbëngulë, si dhe më parë, për garancitë nga ana e SHBA-së dhe NATO-s në lidhje me faktin që sistemi i mbrojtjes antiraket nuk do të drejtohet kundër potencialit strategjik të Rusisë, deklaroi Zëvendësministri i Jashtëm rus, Aleksei Meshkov.

Gjatë një bisede me gazetarët ai theksoi, se në çështjen e mbrojtjes antiraket për Rusinë është e rëndësishme që të mos preket siguria e saj. Nëse gjatë zbatimit të programit të mbrojtjes amerikane antiraket do t'i shkaktohet dëm Rusisë, atëherë kjo e fundit do të detyrohet të marrë masa asimetrike.