Presidenti bullgar Rosen Plevneliev i dha start zyrtarisht fushatës ndërkombëtare për festimin e përvjetorit të 1150-të të Misionit apostolik të Moravisë së Madhe të vëllezërve shenjtorë Kirill dhe Metodi (apostujt e popujve sllavë Qirilli dhe Metodi) dhe krijimit të alfabetit të parë sllav.

"Misioni iluminist i apostujve të popujve sllavë Kirill dhe Metodi ka një domethënie thelbësore për rrugën shpirtërore, sociale dhe civilizuese të popullit bullgar dhe familjen e kombeve të qytetëruara të Europës", - tha Kryetari i shtetit bullgar gjatë një fjalimi të mbajtur në Universitetin e Sofjes.

1150-vjetori i shkrimit sllav do të kremtohet në Rusi dhe Bullgari më 24 maj.