Banorët e Indisë, Indonezisë dhe Pakistanit dolën në protesta kundër Ditës së Shën Valentinit.

Në Indi të rinjtë fajësojnë "vulgaritetin perëndimor", i cili bie në kundërshtim me kulturën e hinduizmit dhe djegin kartolinat festive në formën e zemrave.

Në Indonezi qeveria së bashku me udhëheqësit fetarë u bënë thirrje prindërve t’u ndalojnë fëmijëve të urojnë njëri-tjetrin me rastin e Ditës së të dashuruarve.

Pakistani u nda në dy kampe - një pjesë e popullatës ecën nëpër rrugë me tullumbace dhe lule, ndërsa pjesa tjetër hedh me të madhe sloganin "Thuaj jo Ditës së Shën Valentinit!", duke argumentuar se kjo festë shtyp, zvetënon Islamin.