Organizata Çlirimtare e Palestinës në mes të marsit të këtij viti do t’i paraqesë për shqyrtim Presidentit amerikan Barack Obama planin e ri për rifillimin e negociatave të paqes me Izraelin, njoftoi të mërkurën në një intervistë me Agjencinë e lajmeve EFE një burim nga Organizata Çlirimtare e Palestinës. Dokumenti, i hartuar në bashkëpunim me Ligën e Shteteve Arabe, do t’i paraqitet Presidentit amerikan gjatë vizitës së tij në territoret palestineze.

Plani parashikon përcaktimin e kufijve të rinj me Izraelin dhe zhvillimin e mekanizmave për garantimin e sigurisë në kufi. Në veçanti, në dokument do të parashtrohet kërkesa për pezullimin e ndërtimit të vendbanimeve izraelite në Jeruzalemin Lindor dhe në Bregun Perëndimor të lumit Jordan.