Si pasojë e dhënies së goditjeve mbi pozicionet e kryengritësve nga artileria e ushtrisë qeveritare në rrethinat e Damaskut, një nga predhat ra mbi një furrë buke ku ndodheshin persona civilë.

Në mënyrë masive janë bombarduar gjithashtu xhamitë dhe kishat në qytetin e Daraa në afërsi të kryeqytetit sirian, si dhe rrethinat jugore të Damaskut, njoftoi të mërkurën kanali televiziv ndërarab "Al Jazeera".