Policia norvegjeze arrestoi një keqbërës, i cili kërcënonte të hidhte në erë ndërtesën e Parlamentit të vendit. Kreu i Departamentit të policisë së Oslos, Johan Frederikksen, theksoi se kërcënimi i ndonjë sulmi terrorist tashmë është eliminuar.

Për bashkëudhëtarin e veshur me një jelek antiplumb dhe me çantë të rëndë në dorë, i cili në një bisedë telefonike lëshoi një lumë kërcënimesh në adresë të politikanëve norvegjezë, raportuan në polici pasagjerët e një autobusi të linjës interurbane të Oslos. Më pas i arrestuari u lirua.