Faza e parë e testimit të automatikut më të ri “Kallashnikov AK-12” ka përfunduar tashmë, njoftoi konstruktori i përgjithshëm i armëve dhe pajisjeve të ushtarakëve i Institutit qendror kërkimoro-shkencor të makinandërtimit, Vladimir Lepin.

0Sipas fjalëve të konstruktorit të përgjithshëm, pas eliminimit të difekteve të evidentuara gjatë testimit arma automatike do t'i nënshtrohet etapës së provave shtetërore. Tani është ende shpejt për të folur mbi ndofarë rezultatesh.