Gjeologët nga Koreja e Jugut dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës njoftuan për regjistimin e lëkundjeve nëntokësore me magnitudë prej 4.9 ballë në Korenë e Veriut. Vëzhguesit sugjerojnë se tërmeti, "i shkaktuar nga dora e njeriut", ra në poligonin e provave të armëve bërthamore. Sipas njoftimit të Shërbimit Gjeologjik të SHBA-ve, epiqendra e shpërthimit ndodhej në thellësinë 1 km.

Ushtria e Koresë së Jugut është vënë në gjendje gatishmërie të lartë.

0Provat e mëparshme bërthamore në Korenë e Veriut janë zhvilluar në vitet 2006 dhe 2009.