Ndërtimi i kompleksit të tempullit "Maidari i Madhërishëm" filloi rreth 50 km nga kryeqyteti i Mongolisë, Ulan Bator, njoftoi të premten kanalin televiziv lokal "AIST-Mongolia".

Kompleksi, i cili është projektuar si qendër turistike, fetare dhe kulturore, do të shtrihet në një sipërfaqe prej 108 hektarësh.

Tempull i mëparshëm, i dedikuar Maidarit (hyjnisë, idhullit të budiste të mongolëve), u shkatërrua në vitin 1938.