Kryeministri tunizian Hamadi Jebali njoftoi mbi shpërbërjen e kabinetit të ministrave dhe premtoi se do të formojë një qeveri prej "teknokratësh jopartiakë" që do të qeverisë vendin deri në zhvillimin e zgjedhjeve.

Deklaratën përkatëse Jebali e bëri të mërkurën në mbrëmje, pasi në Tunizi ndodhën trazira masive, të shkaktuara nga vrasja e liderit të socialistëve lokalë, Chokri Belaida.

Në veçanti, u njoftua për sulme mbi degët e partisë së moderuar islamike në pushtet "Nahda", lider i së cilës është Hamadi Jebali.