Gjatë fushatës, e cila do të zgjasë nga 6-8 shkurt, njerëzve u propozohet të heqin dorë nga përdorimi i telefonave celularë ose të minimizojnë numrin e bisedave nëpërmjet telefonave celularë.

Qëllimi i kësaj fushate, që zhvillohet tashmë për të 13-tën herë, është lufta kundër adikofonisë (adikofoniya). Ky term u përdor për herë të parë nga shkrimtari francez Phil Marso, i njohur nga të gjithë si autori i romanit të parë në botë të shkruar në formën e SMS-ve.Termi i referohet varësisë së dhimbshme, gati maniakale nga telefonat celularë dhe smartphone-at, gjatë së cilës personi përjeton frikën e shkëputjes nga pjesa tjetër e botës, çka është e mbarsur me çrregullime nervore.