Në Japoni u zhvillua konkursi i parë zyrtar i hakerëve. Aktiviteti në fjalë u mbështet nga qeveria e vendit. Siç besojnë autoritetet japoneze, konkursi mund të kontribuojnë në përgatitjen e ekspertëve për luftën kundër sulmeve kibernetike.

Në finale dolën nëntë ekipe - fituesit e turneve kualifikuese rajonale. Ekipeve, secili prej të cilëve përbëhej nga 4 pjesëmarrës, iu parashtrua detyra që të zgjidhnin brenda një kohë të caktuar 24 ushtrime, duke përfshirë këtu thyerjen e sigurisë kompjuterike dhe deshifrimin e kodeve.

0Konkursi u fitua nga ekipi i zhvilluesve të një prej kompanive të sigurisë së informacionit të Tokios, i cili arriti të zgjidhë 17 nga 24 detyrat e dhëna.