Policia e Ankarasë (Turqi) konfirmon se shpërthimi në afërsi të ambasadës së SHBA-ve u organizua nga një terrorist kamikaze, si dhe faktin e vdekjes së dy personave nga radhët e rojeve të ambasadës. Edhe disa persona të tjerë u lënduan, dhe madje seriozisht.

0Sipas të dhënave të shtypit turk, kamerat e instaluar në ambasadë në momentin e shpërthimit nuk kanë punuar për shkak të një ndërprerje të energjisë elektrike, për më tepër nuk dihet, nëse energjia elektrike ishte ndërprerë vetëm në ambasadë apo edhe në ndërtesat e tjera atje pranë.