Libri i ri i Joanne Rowling "The Casual Vacancy", i botuar nga Shtëpia botuese "Azbuka" në rusisht, do të dalë në shitje në librari më 13 shkurt të vitit 2013. Ky është një roman i guximshëm dhe provokues nga Joanne Rowling për lexues të rritur, që flet mbi shkaqet e konflikteve në shoqërinë moderne, sjelljen e njerëzve në situata të vështira, duke iu përmbajtur traditave më të mira të letërsisë angleze.