Gjykata e Mynihut (Gjermani) ditën e enjte akuzoi për vrasjen e nëntë emigrantëve nga Turqia e Greqia, të një bashkëpunëtoreje të policisë si dhe për grabitje, zjarrvënie dhe terrorizëm, lideren e grupit lokal neo-nazist "Ilegaliteti nacional-socialist" (gjerm. “Nationalsozialistischer Untergrund”) Beate Zschaepe, së bashku me 4 anëtarë të tjerë të kësaj organizate, njoftojnë të premten mediat gjermane.

0Avokatët e Beate Zschaepe, e cila që nga momenti i arrestimit në nëntor të vitit 2011ka refuzuar të bashkëpunojë me hetimin, mohon përfshirjen e saj të drejtpërdrejtë në krimet e sipërpërmendura.