Ky vendim u morr gjatë demonstratës që u organizua të mërkurën e kaluar në qytetin e Mitrovicës së Kosovës (Kosovska-Mitrovica), në të cilën u përfshinë mbi 5 mijë persona.

Demonstruesit miratuan gjithashtu një deklaratë kundër integrimit në strukturën e Republikës së vetëshpallur të Kosovës. Dokumenti hedh poshtë të gjitha marrëveshjet e arritura më parë gjatë dialogut midis përfaqësuesve të Beogradit dhe Prishtinës.

Pjesëmarrësit e aksionit të protestës nën moton "Jo, mashtrimit të Brukselit!" kërcënuan të rifillojnë ngritjen e barrikadave në autostradat që çojnë në veri të Kosovës.