Shqetësimin në lidhje me këtë çështje e shprehu në një intervistë për Radiokompaninë "Zëri i Rusisë" Agneta Nordberg, Nënkryetarja e Këshillit suedez për paqen, anëtare e Komitetit të drejtimit të Byrosë Ndërkombëtare të paqes dhe anëtare e Këshillit mbikëqyrës të rrjetit global kundër armëve dhe testimeve bërthamore në kozmos.

Mbi ekspansionin e NATO-s, sipas mendimit të saj, mund të dëshmojë zhvillimi çdo vit në territoret e vendeve nordike i manovrave ushtarake në shkallë të gjerë me pjesëmarrjen e shumë vendeve, në radhë të parë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

0Agneta Nordberg shprehu gjithashtu shqetësimin e vet në lidhje me planet për vendosjen në afërsi të kufirit me Rusinë të radarëve të sistemit amerikan të mbrojtjes antiraket (MAR).