Helikopterët dhe anijet ushtarake italiane janë vënë në kërkim intensiv për të gjetur avionin gjuajtës të Forcave Ushtarake Detare të SHBA-ve "F-16" që u zhduk nga ekranet e radarëve natën e së hënës, fati i pilotit nuk dihet.

Gjuajtësi amerikan "F-16", i cili fluturoi të hënën në përbërje të grupit luftarak nga baza ushtarake në Aviano, në verilindje të Italisë, për zbatimin e një detyre trajnimi, u zhduk nga ekranet e radarëve në qiellin mbi Detin Adriatik. Piloti i gjuajtësit rreth 23:00 me orën e Moskës njoftoi për disa probleme që kishte avioni dhe më pas radio kontakti me bordin e avionit humbi.