"Ky është hapi i parë drejt eksplorimit të kozmosit nga njeriu", - deklaroi Ministri i Mbrojtjes, Ahmed Vahedi. Misioni ishte një sukses i vërtetë. Kafsha u kthye në Tokë shëndoshë e mirë.

Irani ka njoftuar më parë se në kozmos janë dërguar minj, breshka dhe minj.

Ndërkohë, Departamenti Amerikan i Shtetit shprehu shqetësimin e vet në lidhje me këtë lëshim në kozmos. Washington-i deklaroi se Irani, sipas Rezolutës së Këshillit të Sigurimit të OKB-së, nuk ka të drejtë të përdorë teknologji balistike.