Forcat speciale iraniane zhvilluan bastisje në të paktën katër botime të opozitës dhe arrestuan disa gazetarë. Këto veprime të autoriteteve lidhen, siç mendojnë vëzhguesit, me zgjedhjet e ardhshme presidenciale të qershorit.

Zyrtarisht, shkaku i kërkimeve dhe arrestimeve nuk është shpallur ende. Por në Teheran pohojnë se gazetat e renditura në "listën e zezë" janë të lidhur me "mediat antirevolucionare iraniane" jashtë vendit.