Forcat e Bashkimi Evropian do të mbeten për një kohë të gjatë në Mali, përderisa vetë fitorja ushtarake nuk eliminon kërcënimet në marrëdhënie me BE-në, deklaroi Koordinatori i BE-së për luftën kundër terrorizmit Gilles de Kerchove. Sipas mendimit të Gilles de Kerchove, BE-ja duhet të rivendosë sundimin civil dhe sundimi e ligjit në Mali në mënyrë që në këtë vend të shfaqen shanset për kthimin e paqes dhe sigurisë.

0Ndër masat e tjera për rimëkëmbjen e vendit Gilles de Kerchove quajti përforcimin e forcës policore dhe krijimin e organeve gjyqësore speciale, të nevojshme për t'iu kundërvënë terrorizmit dhe krimit.