Kreu i Qeverisë polake, Donald Tusk, u shtrua në spital me një sëmundje infektive akute, njofton Shërbimi i Informacionit i Qeverisë. Megjithatë, të premten Kryeministri do të ndërpresë trajtimin mjekësor për të marrë pjesë në procesin e votimit në Sejm (parlamenti polak).

Më herët ishte planifikuar që Tusk të merrte pjesë në debatin parlamentar në lidhje me kërkesën e partisë opozitare "Ligji dhe Drejtësia" për dorëheqjen e Ministrit të Shëndetësisë, Bartosz Arlukowicz.