Integrimi në hapësirën e Bashkësisë së Shteteve të Pavarura (BSHP apo CIS) është një përparësi natyrore për Rusinë, deklaroi Ministri i Jashtëm i Federatës Ruse, Sergei Lavrov, i cili po mban në godinën e MPJ-së në Moskë një konferencë për shtyp mbi rezultatet e diplomacisë ruse në vitin 2012. On-line transmetimi i saj po realizohet në faqet e Internetit të Radiokompanisë "Zëri i Rusisë" në gjuhët ruse, angleze, spanjolle dhe arabe.

0Lavrov kujtoi se fushat prioritare të përqëndrimit të vemendjes dhe përpjekjeve në politikën e jashtme u specifikuan në Mesazhin e Presidenti Vladimir Putin drejtuar Asamblesë Federale të Rusisë.