Persona të panjohur përdhosën kishën orthodhokse në fshatin Babljak (Prishtinë, Kosovë) - shkatërruan pesë plaka përkujtimore varri në varrezën e vjetër orthodhokse. Policia po merr nën mbrojtjen e vet kishat në Prishtinë. Vala e përdhosjeve përfshiu Kosovën ditën e dielën, kur u shkatërruan dhjetra pllaka varri në varrezat serbe.

Qeveria e Serbisë, autoritetet e Kosovës, Misioni i Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe Bashkimi Evropian i dënuan këto akte vandalizmi.