Lideri i Partisë Liberal Demokratike të Rusisë (LDPR) dhe i fraksionit të saj në Dumën Shtetërore, Vladimir Zhirinovski, i bëri thirrje Republikës Popullore Demokratike të Koresë të anëtarësohet në Bashkimin Doganor me Rusinë, Bjellorusinë dhe Kazakistanin. Përveç kësaj, duhet përfunduar me ritme të shpejta bashkimi i rrugëve hekurudhore të Koresë së Jugut dhe Koresë së Veriut me linjën hekurudhore Trans-Siberiane, në mënyrë që mallrat të kalojnë nga Oqeani Paqësor përmes Koresë dhe Rusisë deri në portet e Bashkimit Europian, deklaroi Vladimir Zhirinovski të premten në një takim me Ambasadorin e Koresë së Veriut në Federatën Ruse, Kim Yono Jae.

Lideri i LDPR gjithashtu bëri thirrje për një zgjerim të ndjeshëm të bashkëpunimit midis Rusisë dhe Koresë së Veriut deri në hapjen e kufirit mes dy shteteve.

Në të ardhmen Zhirinovski propozoi që rusishtja të bëhet gjuha e dytë zyrtare në Korenë e Veriut.