Bolivia ka ndërmend të kërkojë nga Organizata e Kombeve të Bashkuara autorizimin për eksportin e gjetheve të bimës koka pas marrjes së miratimit për ta kultivuar dhe përdorur atë për qëllime mjekësore dhe rituale, deklaroi Presidenti i vendit, Juan Evo Morales Ayma, ditën e enjte në një konferencë shtypi në La Paz.

Fazë e parë e kësaj lufte do të bëhet zhvillimi i negociatave me vendet partnere të Bolivisë, në radhë të parë, në Aleanzia Bolivariana para los Pueblos de Nuestra America (ALBA). Në rast se do të lejohet eksporti industrial, gjethet e bimës koka nuk do të përmbajnë asnjë substancë të dëmshme për shëndetin. Ndër vendet që janë të gatshëm të mbështetin një kërkesë të tillë në OKB, Juan Evo Morales Ayma, përmendi Kinën.