Ambasadori i Algjerisë Sid Ali Ketrandji u thirr ditën e premte në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Japonisë për të dhënë ndonjë përgjigje në lidhje me operacionin e shpëtimit, gjatë të cilit mund të vriteshin dhjetëra pengje. Zëvendësministri i Punëve të Jashtme të Japonisë Shinichi Suzuki i shprehu ambasadorit algjerian shqetësimin në lidhje me formën e zhvillimit të operacionit për lirimin e pengjeve. Shinichi Suzuki i transmetoi gjithashtu ambasadorit algjerian kërkesën e qeverisë japoneze dhe vetë Kryeministrit të vendit, Shinzo Abe, për të dhënë në kohë informacionin operativ në lidhje me situatën me qytetarët japonezë.

Shinzo Abe më parë ndërpreu vizitën e tij në Indonezi dhe fluturoi në Japoni për shkak të përshkallëzimit të situatës me 14 qytetarët japonezë të marrë peng në Algjeri.