Paraditen e të mërkurës një shpërthim i fuqishëm gjëmoi në pjesën e re të Kabulit, kryeqytetit të Afganistanit, jo larg një sërë ndërtesave të ambasadave të vendeve të huaja. Në këtë rajon ndodhen edhe godinat e Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Sigurisë Kombëtare (DPSK) të vendit. Sipas të dhënave paraprake, një terrorist kamikaze sulmoi godinën e DPKS-së së Afganistanit dhe më pas hapi zjarr me armë automatike. Tani për tani nuk ka njoftime mbi viktima dhe të lënduar.