Kompania Nord Stream AG, operatorja e dy linjave të para të tubacionit "Nord Stream", nuk do të ndërtojë linjën e tretë dhe të katërt të këtij gazsjellësi. Kjo u njoftua nga Kreu i koncernit rus "Gazprom", Aleksei Miller.

Miller tha se aksionerët e kompanisë Nord Stream AG vendosën se ndërtimi i linjës së tretë dhe të katërt do të realizohet nga një kompani tjetër, megjithëse studimi i bazave tekniko-ekonomike u financua nga Nord Stream AG.