Zjarri olimpik i Olimpiadës Dimërore në Soçi gjatë stafetës së vet të gjatë do të shkojë madje dhe në kozmos. Kjo u njoftua sot nga Kryetari i Komitetit Organizativ të "Soçi-2014" Dimitri Çernishenko.

“Stafeta olimpike e Soçi-2014 do të jetë më e madhja në historinë e nismës olimpike”, - deklaroi Çernishenko sot në ceremoninë e prezantimit të pishtarëve të Lojrave Olimpike dhe Paralimpike Dimërore të vitit 2014. Zjarri olimpik do të udhëtojë mes përmes 2900 qendrave të banuara. Flaka olimpike dot të shkojë edhe në Elbrus, edhe në Liqenin e Bajkalit, edhe në Polin e Veriut.