Viktima të rrëshqitjes së dheut në jugperëndim të Kinës u bënë 42 persona. Tragjedia ndodhi në mëngjesin e së enjtes në provincën e Yunnan. Një rrymë e madhe balte mbuloi banesat e 16 familjeve të fshatit Gaopo.

Numri i saktë i banorëve të bllokuar nën rrënojat e shtëpive të shkatërruara aktualisht nuk dihet. Në vendin e rrëshqitjes së dheut vazhdojnë operacionet e kërkimit dhe shpëtimit.