Rusia ka ndërmend të zhvillojë teknologjinë e lartë të ndërtimit të anijeve dhe të punojë për krijimin e gjithë gamës së anijeve të teknologjisë së lartë. Kjo u njoftua nga Presidenti rus Vladimir Putin gjatë ceremonisë së emërtimit të anijes multifunksionale transportuese akullthyese "Vitus Bering".

Presidenti theksoi se Rusia tashmë ka "flotën më të madhe bërthamore në botë të akullthyeseve". "Ne do të punojmë për krijimin e një game të plotë të anijeve në fjalë", - tha Kryetari i shtetit.

Putin theksoi se aktualisht në uzinat ruse po ndërtohen anije të reja, ndërsa në qendrat e projektimit po zhvillohet teknika detare e brezave të rinj.