Izraeli nuk do t’i bëjë kurrfarë lëshimesh territoriale palestinezëve. Kjo u deklarua të mërkurën nga Kryeministri i shtetit hebre, Benjamin Netanjahu. "Ne e dimë fort mirë se çdo territor, nga i cili ne do të largohemi, do të shtihet në dorë prej “Hamas-it” dhe Iranit, kurse ne nuk kemi ndërmend të lejojmë një gjë të tillë", - tha politikani.

0Më parë Netanjahu ka shprehur mendimin se “Hamas” mund të vijë në pushtet në çdo moment në Autonominë Palestineze.