Të krishterët orthodhoksë më 7 janar festojnë Krishtlindjet sipas kalendarit Julian, i cili ndryshon nga ai Gregorian me 13 ditë.

Galeria fotografike

Krishtlindjet sipas "stilit të vjetër", krahas kishës ortodokse ruse, i festojnë dhe kishat serbe, malazeze, ukrainase, ato të Gjeorgjisë dhe Jeruzalemit.

Mbrëmjen e 6 janarit, e cila në Rusi quhet Soçelnik (nata në vigjilje të Krishtlindjeve dhe e pagëzimit), përfundoi kreshma e Krishtlindjeve që filloi që më 28 nëntor.