Në Delhi iu paraqitën aktakuzat zyrtare 5 burrave në lidhje me çështjen e bujshme penale të përdhunimit në grup të një studenteje në një autobus më 16 dhjetor. Tani ata mund të përballen me dënimin me vdekje.

Sipas policisë lokale, vetë të arrestuarit nuk ishin të pranishëm në seancën gjyqësore. Personit të gjashtë të arrestuar do t’i paraqitet aktakuza vetëm pas një ekzaminimi mjekësor, rezultatet e të cilit do të përcaktojnë moshën e tij të saktë.

Të arrestuarit u akuzuan në bazë të shtatë neneve, duke përfshirë vrasjen, rrëmbim personi, grabitje dhe përdhunim. Seanca e ardhshme gjyqësore është planifikuar më 5 janar.