Një keqbërës i panjohur qëlloi për vdekje me armë zjarri tre persona në fshatin zviceran Dion, në rajonin Valais në jugperëndim të vendit. Siç njoftuan në polici, si rezultat i zjarrit të hapur nga sulmuesi të mërkurën në mbrëmje u plagosën edhe dy persona të tjerë.

Të lënduarit u dërguan në spital. "Pushkatari" gjithashtu u plagosur, u arrestua dhe aktualisht ndodhet në spital. Po hetohet mbi motivet e veprimeve të tij.