Në rajonin Petropavllovsk-Kamçatskij për shkak të motit të keq me stuhishme u anuluan të gjitha festimet masive të Vitit të Ri.

Një ciklon i fuqishëm me erëra të stuhishme dhe me reshje të dendura dëbore të lagësht iu afrua brigjeve të Gadishullit të Kamçatkës. Ndikimi i tij filloi të ndihet në pjesët jugore të gadishullit, ku shpejtësia e erës arriti deri në 35 m/s. Filloi stuhia e tërbuar e borës.

Në orët e ardhshme situata në jug të Kamçatkës do të përkeqësohet ndjeshëm. Shpejtësia e erës do të arrijë fuqinë e uraganit - deri në 48 m/s. Sipas parashikimeve, stuhia do të vazhdojë deri më 2 janar.